Hallonrutot

Hallonrutor

(40 st)

Ingredienser:

6 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram smör eller margarin
1 ägg

Till pensling och garnering:
ägg
1,5 dl hallonsylt

Tillvägagångssätt:

Arbeta ihop mjöl, socker, smör och ägg. Låt degen stelna i kylskåp. Kavla ut drygt hälften av degen till en inte alltför tunn kaka. Flytta över denna till en smord plåt och skär degkanten jämn. Bred hallonsylt på kakan. Kavla ut resten av degen. Sporra till remsor och lägg dem i rutmönster över sylten. Pensla degremsorna med uppvispat ägg.
Grädda i 175°, ca 10 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Skär den kalla kakan i rutor.

Källa http://www.firajul.nu/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0