Kakor

Kardemummakakor utan socker 

(25 st)

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
0,5 dl mjölkpulver
1 tsk bakpulver
2 msk finmalen kardemumma
2 dl flytande margarin eller 200 gram osaltat smör (kylskåpskallt)
0,5 dl mjölk
mörk blockchoklad

Tillvägagångssätt:

Blanda de torra ingredienserna i en mixer/matberedare (med kniven monterad). Häll i margarinet/lägg i smöret i tärningar. Kör några varv och häll sedan i mjölken. Låt allt blandas ordentligt. Den här degen ska inte vila i kylskåpet, då torkar den.


Rulla bollar som plattas till eller gör små gifflar, inte tjockare än 1 cm. Grädda på plåt klädd med bakplåtspapper i 175 grader i 10-12 minuter. Håll ett öga på dem och tänk på att de inte blir bruna eftersom de inte innehåller socker.


Tag ut och låt svalna. Smält blockchoklad i vattenbad eller micron och spritsa över. Mörk blockchoklad är mindre söt än den som är avsedd för bakning, men stelnar inte lika bra.

källa  http://www.firajul.nu/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0