Kakor
(25 st)
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
0,5 dl mjölkpulver
1 tsk bakpulver
2 msk finmalen kardemumma
2 dl flytande margarin eller 200 gram osaltat smör (kylskåpskallt)
0,5 dl mjölk
mörk blockchoklad
Tillvägagångssätt:
Blanda de torra ingredienserna i en mixer/matberedare (med kniven monterad). Häll i margarinet/lägg i smöret i tärningar. Kör några varv och häll sedan i mjölken. Låt allt blandas ordentligt. Den här degen ska inte vila i kylskåpet, då torkar den.
Rulla bollar som plattas till eller gör små gifflar, inte tjockare än 1 cm. Grädda på plåt klädd med bakplåtspapper i 175 grader i 10-12 minuter. Håll ett öga på dem och tänk på att de inte blir bruna eftersom de inte innehåller socker.
Tag ut och låt svalna. Smält blockchoklad i vattenbad eller micron och spritsa över. Mörk blockchoklad är mindre söt än den som är avsedd för bakning, men stelnar inte lika bra.
källa http://www.firajul.nu/